Menu Sluiten

Warmtepomp Nieuwbouw


Warmtepomp nieuwbouw

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verdringt of zelfs “pompt” door middel van arbeid. De bekendste vorm is de koelkast. Maar als we het over een warmtepomp hebben, hebben we het bijna altijd over een warmtepomp die geïnstalleerd moet worden om gebouwen te verwarmen of te koelen. Met een warmtepomp kunnen gebouwen efficiënt worden verwarmd, maar de capaciteit wordt beperkt door de grootte van de installatie en het lagere rendement bij de vereiste hogere condensatietemperatuur.

Daarom is voor elk systeem een goede isolatie vereist. Een warmtepomp is een economisch alternatief voor conventionele ketels. Met behulp van collectoren onttrekt een warmtepomp warmte aan een warmtebron. Een warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving en geeft die via een warmtewisselaar of een warmteverdeelsysteem zoals vloerverwarming of wandverwarming, radiatoren of ventilatorconvectoren af aan uw woning.

De warmteoverdracht tussen de koude bron en de warme bron gebeurt via een gesloten koelcircuit. Het bijzondere aan deze vloeistof is dat ze al bij lage temperatuur haar kookpunt bereikt en verdampt. De meeste warmtepompen maken gebruik van compressietechnologie. Een compressor comprimeert de damp uit het koelmiddel tot een hogere temperatuur dan de warmtebron.

Via een condensator geeft het koelmiddel vervolgens zijn warmte af aan de verwarming van het huis (lucht in het geval van het verwarmen van de lucht of het water in het verwarmingscircuit). Het warmtepompcircuit bevat een ontlastklep. Hierdoor wordt de druk verlaagd, zodat het koudemiddel weer vloeibaar wordt en het proces opnieuw begint. Warmtepompen kunnen ook in de warme zomermaanden voor kou zorgen.

Warmtepompen draaien rustig en met een laag geluidsniveau. De gemiddelde levensduur van een warmtepomp is 15 jaar. Een warmtepomp kan het huis volledig zelfstandig verwarmen, zonder dat er een secundaire verwarming nodig is. Kortom, als je het duurzaam wilt verwarmen, is een warmtepomp zeker een goed idee en heeft het nog een mooie toekomst voor zich.

Info over warmtepomp nieuwbouw

Toelichting over Warmtepomp nieuwbouw

De installatie van de technische installatie duurt niet langer dan bij een conventionele gas- of olieketel. Bij de keuze voor een geothermische warmtepomp moet rekening worden gehouden met de installatie van het collectorsysteem: voor een verticaal collectorsysteem moet een put worden geboord en de installatie van een horizontaal collectorsysteem neemt meer tijd in beslag. Het energieverbruik is laag omdat er alleen elektrische stroom nodig is om de compressor te laten werken. De resterende energie is afkomstig van de warmte die in de omgeving beschikbaar is.

In vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem op aardgas of olie verbruikt een warmtepomp veel minder energie. Met een warmtepomp kunt u uw huis op een kosteneffectieve en energiezuinige manier verwarmen. Welke factoren bepalen de kosten van de installatie? De exacte prijs van de installatie van een warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren. Anders gezegd: bespreken of er al dan niet een warmtepomp moet worden geïnstalleerd.

Er zijn huizen waar goede ervaringen zijn, maar ook slechte ervaringen, zoals hoge elektriciteitsrekeningen. Is een warmtepomp ook interessant bij een renovatie? Het is mogelijk om een warmtepomp te gebruiken om uw huis te verwarmen. Dit is wat we een op zichzelf staande oplossing noemen. Warmtepompen bieden veel voordelen ten opzichte van andere vormen van verwarming.

Ten eerste zijn ze goedkoper in gebruik en geven ze tot 3 keer meer warmte af dan je betaalt. Ze zijn veilig en zeer gemakkelijk te gebruiken.

Meer info over warmtepomp nieuwbouw nu op lec-energysolutions.be.

Tags

Warmtepomp Kiezen Hamme | Warmtepomp Kiezen Nieuwbouw | Warmtepomp Kiezen Waasland | Warmtepomp Nieuwbouw | Warmtepomp Waasland | Welke Warmtepomp Kiezen |